Λίγες μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία σε ανακαίνιση για να δείτε την αξία του σπιτιού σας να ανεβαίνει. Για την ακρίβεια, κάποιες από τις αποτελεσματικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε, δεν κοστίζουν παραπάνω από 1000 ευρώ.

Πέντε από από αυτές τις παραθέτουμε αναλυτικά παρακάτω:

Διακοσμήστε τη διάβαση της εισόδου (στις μονοκατοικίες)

Η διάβαση εισόδου κάνει τους καλεσμένους και τους υποψήφιους αγοραστές να αισθάνονται πιο φιλόξενα. Ειδικά όταν είναι καλόγουστη και ταιριαστή με το υπόλοιπο σπίτι, η διάβαση της εισόδου, παίζει ρόλο στην απόφαση των υποψήφιων αγοραστών. Αν δεν έχετε καθόλου, ίσως να σκεφτείτε να φτιάξετε μια διάβαση που να οδηγεί στην πόρτα εισόδου και να τη διακοσμήσετε αναλόγως.

Αναβαθμίστε την πόρτα εισόδου

Η πόρτα της εισόδου πολυκαιρίζει πιο γρήγορα σε ένα σπίτι, όντας συνεχώς εκτεθειμένη σε στοιχεία όπως η υγρασία, ο αέρας και η βροχή. Αν δεν μπορείτε να την αλλάξετε τελείως, τοποθετώντας μια ολοκαίνουργια και εντυπωσιακή πόρτα, θα πρέπει οπωσδήποτε να τη βάψετε… κατά προτίμηση με επαγγελματικό χέρι, γιατί θα χρειαστεί στρώσεις και ουκ ολίγο τρίψιμο!

Βάλτε πλακάκια

Οι υποψήφιοι αγοραστές «τρελαίνονται» για τα ωραία πλακάκια, ειδικά στην κουζίνα και στην τουαλέτα (χώροι που είναι αποφασιστικής σημασίας, όταν πρόκειται να κάνει κανείς προσφορά για την αγορά ενός σπιτιού). Δεν είναι μόνο αισθητικοί οι λόγοι, δεδομένου ότι «χτυπάνε» στο μάτι, αλλά και πρακτικοί: τα πλακάκια είναι ανθεκτικά και καθαρίζονται εύκολα, οπότε θα τα απολαύσετε και οι ίδιοι όσο και οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες τους σπιτιού σας.

Αντικαταστήστε τα είδη υγιεινής

Τις περισσότερες φορές, όταν μας περισσεύουν κάποια χρήματα για το σπίτι, κάνουμε αγορές επίπλων ή λευκών ειδών. Καλύτερα θα ήταν να δίναμε μια βαρύτητα παραπάνω στην αναβάθμιση των ειδών υγιεινής. Μια ολοκαίνουργια λεκάνη, για παράδειγμα, θα έκανε όλη την τουαλέτα του σπιτιού να φαίνεται πιο «νοικοκυρεμένη», κάτι το οποίο επηρεάζει σημαντικά την απόφαση των υποψήφιων αγοραστών.

Αναβαθμίστε τα γυαλικά σας

Οτιδήποτε λάμπει μπορεί να μην είναι χρυσός, αλλά σίγουρα «χτυπάει» στο μάτι του επισκέπτη. Ένας χώρος διακοσμημένος με προσεγμένα ή μοντέρνα γυαλικά, είτε είναι ποτήρια είτε πιατικά, είτε κορνίζες, είτε πίνακες, είτε φωτιστικά, είτε απλά φωτάκια… κερδίζει τις εντυπώσεις κάνοντας το σπίτι να φαίνεται λιγότερο παλιό σε ηλικία.

Please follow and like us:
error